Tarta z musem orzechowym i karmelem
czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- Spód:
- orzechy ziemne niesolone
- 200 g
- płatki owsiane górskie
- 150 g
- suszone daktyle
- 8 sztuk
- kakao w proszku
- 2 łyżki
- płynny olej kokosowy
- 3 łyżki
- sól
- szczypta
- Mus orzechowy:
- śmietanka 36%
- 150 ml
- serek philadelphia
- 200 g
- masło orzechowe
- 4 łyżki
- puder z erytrytolu
- 2 łyżki
- Karmel daktylowy:
- suszone daktyle
- 8 sztuk
- napój sojowy o smaku waniliowym
- 3 łyżki
- sól morska
- ½ łyżeczki
- Polewa czekoladowa:
- gorzka czekolada
- 100 g
- napój sojowy o smaku waniliowym
- 30 ml
- olej kokosowy
- 20 g