![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/u52M3RPTqAMfrYJmC2eDHhLHddhvPCqV7ZvKitJiN3c/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjMvMDctMTgv/WnJ6dXRfZWtyYW51/XzIwMjMtMDctMThf/b18xMy4wMy4wMS5w/bmc.png)
Tagliatelle z pesto calabrese i owocami morza
typ diety:
typ posiłku:
- makaron tagliatelle
- 400 g
- sól
- do gotowania + smaku
- oliwa
- 2 łyżki
- czosnek
- 4 ząbki
- świeże vongole lub mrożony miks owoców morza
- 300-400 g
- pieprz
- do smaku
- natka pietruszki
- do posypania
- Barilla Pesto alla Calabrese
- 5 łyżek