![Przepis na klasyczną szarlotkę z cynamonową kruszoką, przepis Edyta Przekop](https://mediaconvert.kukbuk.pl/cGFHQaSPg_Oflxz8-cgNI1fLxE6l7LP1CXgFjm2JY_o/fill/1418/1682/fp:0.46:0.52/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMjAv/c3phcmxvdGthX3Rp/bmlmaWVkLmpwZw.jpg)
Szarlotka
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- CIASTO:
- mąka pszenna
- 450 g
- proszek do pieczenia
- 2 łyżeczki
- cukier puder
- 90 g
- sól
- szczypta
- zimne masło
- 250 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- maślanka
- 2 łyżki
- zimna woda
- 1 łyżka
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- KRUSZONKA CYNAMONOWA:
- zimne masło
- 50 g
- cukier brązowy
- 50 g
- mąka przenna
- 100 g
- cynamon
- 2 łyżeczki
- FARSZ JABŁKOWY:
- jabłka
- 1 1/2 kg
- cukier z wanilią
- 20 g
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- cynamon
- 2 łyżeczki