![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/v9Srzv77VaX5pyTUGIrDXtplyYMlXkKAx6_3J6S6jGY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjQvMDEtMjYv/MDUwX0tvaGxyYWJp/V2l0aE1pc29NZXVu/aWVyZV8wV05vWlJi/LmpwZw.jpg)
Steki z kalarepy w maślanym sosie z miso
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- duże kalarepy, bez łodyg i obrane
- 3 sztuki
- oliwa
- 3 łyżki
- drobna sól
- 1 1/2 łyżeczki
- cytryna pokrojona na cząstki, do podania
- 1 sztuka
- Miso meunière
- masło, pokrojone w kostkę
- 150 g
- ząbki czosnku, bardzo drobno posiekane (nie zmiażdżone!)
- 2 sztuki
- drobna sól
- 1/8 łyżeczki
- biała pasta miso
- 20 g
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- drobne kapary
- 30 g
- natka pietruszki, bardzo drobno posiekana
- 5 g
- szczypiorek, bardzo drobno posiekany
- 10 g