Spring rolls z sosem z orzeszków ziemnych
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- sos:
- masło orzechowe
- 4 łyżki
- sos rybny
- 1 łyżka
- pasta tamaryndowa
- 1 łyżka
- cukier brązowy
- 1 łyżka
- papryczka chilli
- 1 sztuka
- woda
- 3 łyżki
- orzeszki ziemne
- 1 łyżka
- spring rolls:
- młoda kapusta
- 1/2 główki
- kalarepa
- 1 sztuka
- szczypiorek
- 1 pęczek z dymką
- rzodkiewka
- 6 podłużnych
- marchew
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- według uznania
- makaron sojowy
- 100 g
- tofu
- 400 g
- olej sezamowy
- do smażenia i podania
- sos sojowy
- do marynowania i podania
- ocet ryżowy
- do marynowania i podania
- papier ryżowy
- 200 g