Kukbuk
Kukbuk

Spaghetti z klopsikami z cielęciny i sosem Napoletana

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
mielona cielęcina
300 g
bułka tarta
2 łyżki
oliwa
3 łyżki
sól
do smaku + do gotowania
pieprz
do smaku
spaghetti
200 g
sos Barilla Napoletana
1 słoiczek
parmezan
do posypania

dinner.show

Krok 1

Do cielęciny dodajemy bułkę tartą, oliwę, sól i pieprz. Mieszamy, formujemy z mięsa nieduże kulki. 

Krok 2

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 3

Do rondelka wlewamy sos, podgrzewamy. Wkładamy do niego klopsiki i gotujemy około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 4

Na talerz nakładamy łyżkę sosu, na nim formujemy gniazdko z makaronu. Dodajemy sos z klopsikami i posypujemy parmezanem. 

TIP Klopsiki możemy zamrozić. Rozmrażamy, podgrzewając je w sosie, aż do zagotowania.

Materiał stworzony we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk