Kukbuk
Kukbuk

Śniadaniowa frittata z serkiem śmietankowym i ziołami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
Frittata
jajko „zerówka”
5 sztuk
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
125 g
posiekany koperek
1 łyżka
posiekany szczypiorek
1 łyżka
posiekana bazylia
1 łyżka
sól
do smaku
pieprz
do smaku
masło extra Łaciate
2 łyżki
pomidor malinowy
1 sztuka
Do podania
pieczywo
serek śmietankowy naturalny Łaciaty

Jessie Nadziejko | @pluminchocolate

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Krok 2

Jajka mieszamy z serkiem, ziołami i przyprawami. Na patelni ze stalową rączką rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka i smażymy pod przykryciem około 2 minut. Kiedy frittata delikatnie się zetnie od spodu, na wierzch kładziemy plasterki pomidora. Patelnię wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 10 minut – do zrumienienia wierzchu.

Krok 3

Frittatę podajemy z ulubionym pieczywem i dodatkową porcją serka śmietankowego.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk