![Smaki Korei: Smażony ryż z kimchi – PRZEPIS (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/NvPI9ii0YUQuNrTsXuhmi5_r3TWTBYpkQ3HouFnRAP0/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTItMDEv/a29yZWEwNTA1Lmpw/Zw.jpg)
Smażony ryż z kimchi
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- ryż jaśminowy lub okrągłoziarnisty
- 2 szklanki
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- imbir
- 3 cm
- kimchi
- 1½ szklanki
- olej roślinny
- 1 łyżka
- pasta gochujang
- 1 łyżka
- sok z kimchi
- 100 ml
- sos sojowy
- 2 łyżki
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- dymka
- 1 pęczek
- nori
- do podania
- sezam
- do podania
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka