Kukbuk
Kukbuk

Śledzie w kimchi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
śledzie w zalewie octowej
4 filety
mleko
1 szklanka
kimchi
200 g
czerwona cebula
½ sztuki
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
wędzona słodka papryka
1 łyżeczka
ostra papryka
½ łyżeczki

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk

krok 1

Filety śledziowe pozbawiamy skóry i moczymy w mleku przez 15 minut. Odsączamy i kroimy na kawałki.

krok 2

Kimchi rozdrabniamy, cebulę kroimy w piórka – wkładamy je do miseczki. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, mieszamy.

krok 3

W słoiku układamy warstwami śledzie i marynatę z kimchi. Trzymamy w lodówce przez kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk