![śledzie w sosie musztardowo-gryczanym z burakami, śledź na święta Boże Narodzenie (fot. Zuza Rożek)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/a0fMU9WznpOrRvkJgQ50xKsjOLwEx4i5rrC13FCU-fY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTItMTAv/RFNDRjk4OTQtMTky/MHgxMjc2X0lOYTdC/WmJfdGluaWZpZWQu/anBn.jpg)
Śledzie musztardowo-gryczane na pieczonych burakach
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- filet ze śledzia
- 4-5 sztuk
- burak
- 2 sztuki
- musztarda
- 3 łyżki
- musztarda francuska
- 3 łyżki
- miód gryczany
- 2 łyżki
- majonez
- 1 łyżka
- olej rzepakowy
- 2 łyżki
- cebula
- 1 sztuka
- gałka muszkatołowa
- szczypta
- kasza gryczana
- 2 łyżki
- gorczyca
- 1 łyżka
- mleko
- woda