![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/Ziw38jcdCsC977vnZcCt62-k-Kgjzs29niEfdxu-Moo/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjQvMDQtMDQv/RFNDMDYyODItUG9w/cmF3aW9uZS1OUl92/Mi5wbmc.png)
Serowe gofry z ziołowym masłem, jajkiem sadzonym i polską szynką dojrzewającą
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 4 porcje:
- ciasto
- mąka pszenna
- 240 g
- semolina
- 20 g
- proszek do pieczenia
- 2 łyżeczki
- szczypiorek
- 1/2 pęczka
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- mleko
- 450 g
- roztopione masło
- 100 g
- sól i pieprz
- do smaku
- dojrzały ser (cheddar lub bursztyn)
- 150 g
- dodatkowo
- masło
- do smażenia
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- dojrzewająca szynka (np. kindziuk)
- kilka plastrów