Kukbuk
Kukbuk

Serek śmietankowy z figami i miodem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: 
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
2 opakowania
jogurt typ grecki Mlekpol
2 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
skórka z cytryny
1 łyżeczka
świeże figi
4 sztuki
orzechy włoskie
80 g
miód
2 łyżki
świeży tymianek do posypania

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Serek mieszamy z jogurtem greckim, sokiem i ze skórką z cytryny. Figi kroimy w ćwiartki lub plastry.

krok 2

Na talerzu rozsmarowujemy serek. Nakładamy figi, posypujemy orzechami włoskimi i polewamy miodem.

krok 3

Podajemy posypany tymiankiem. Idealnie sprawdzi się w roli przekąski do grillowanego pieczywa.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk