![Przepis na wegetariańską zapiekankę z selerem i sosem beszamelowym](https://mediaconvert.kukbuk.pl/dcygSAIgrRJBbRREwnxyvs40kpFJqu9CGPSD2Zt0s-w/fill/1418/1682/fp:0.48:0.46/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMjgv/U2VsZXJfcG9kX2Jl/c3phbWVsZW1fMl90/aW5pZmllZC5qcGc.jpg)
Seler pod wegańskim beszamelem
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- duży seler
- 1 sztuka
- sól
- do gotowania
- zielone pesto
- 3 łyżki
- BESZAMEL:
- olej kokosowy o stałej konsystencji
- 2 łyżki
- mąka ryżowa
- 2 1/2 łyżki
- mleczko kokosowe
- 1/2 szklanki
- woda
- 3/4 szklanki
- płatki drożdżowe
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- mielony pieprz
- do smaku