Scones z masłem klonowym i wiśniami z jesienną kawą z cynamonem
czas przygotowania:
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- Scones
- ok. 10 sztuk
- zimne masło
- 100 g
- mąka pszenna tortowa
- 400 g
- sól
- 1/2 łyżeczki
- proszek do pieczenia
- 4 łyżeczki
- mielony kardamon
- 1/2 łyżeczki
- cukier puder
- 50 g
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- mleko lub napój roślinny
- 125 ml
- Dodatkowo
- miękkie masło
- 100 g
- sól
- 1/2 łyżeczki
- syrop klonowy
- 4 łyżki
- mrożone wiśnie
- 200 g
- cukier
- 3 łyżki
- mielony imbir
- 1 łyżeczka
- Jesienna kawa z syropem cynamonowym
- woda
- 1 szklanka
- brązowy cukier
- 1 szklanka
- cynamon
- 2 laski
- świeżo zaparzone podwójne espresso
- 1 filiżanka
- mleko lub napój roślinny
- według uznania
- mielony cynamon
- do posypania