Kukbuk
Kukbuk
Klasyczna sałatka grecka z fetą, czerwoną cebulą, oliwkami i pomidorami (fot. Marcin Lewandowski)

Sałatka grecka

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
pomidor malinowy
2 sztuki
ogórek gruntowy
2 sztuki
czerwona cebula
1/2 sztuki
czarne oliwki
2 sztuki
feta
1 duży plaster
suszone oregano
1 łyżeczka
oliwa
3 łyżki
pieprz świeżo mielony
do smaku
pieczywo
1 kromka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcie: Marcin Lewandowski

krok 1

Pomidory i ogórki myjemy. Warzywa kroimy na kawałki średniej wielkości. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Oliwki odsączamy z zalewy. 

krok 2

Wszystkie warzywa przekładamy do głębokiego talerza, na wierzch kładziemy fetę. Posypujemy suszonym oregano i obficie polewamy oliwą. Doprawiamy odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Sałatkę podajemy z grzanką.

Materiał powstał we współpracy z marką Makro.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk