Kukbuk
Kukbuk
Jak zrobić rollsy ze słodkich naleśników. Prosty przepis

Rollsy ze słodkich naleśników

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 6 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
naleśniki
3-4 sztuki
dżem z czerwonych owoców, nasion chia i buraka
1-2 łyżki
masło z orzechów laskowych
1-2 łyżki
banany
1-2 sztuki
ciemna czekolada
tabliczka

Przepis i zdjęcie: Chloé Sucrée

krok 1

Na płaskiej powierzchni połóż jednego naleśnika, następnie ułóż drugiego tak, by nachodził na poprzedniego na ⅓ po- wierzchni, i zrób to samo z kolejnym. Wyłóż na naleśniki nieco dżemu z czerwonych owoców, nasion chia i buraka, dodaj masło z orzechów laskowych, plasterki banana i startą ciemną czekoladę. Zwiń i pokrój w plasterki.

Przepis pochodzi z kiążki Raz na tydzień. Kuchnia wege dla zabieganych, autorstwa Chloé Sucrée.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka