![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/hOXVfLE6Wo1y5oDw271DIzJw8JlNKhJ944ERYRDRLAQ/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjMvMDktMDQv/a3VrYnVrX21hc2xh/bmthXzM0LmpwZw.jpg)
Purée kalafiorowe z maślanką i ze smażoną szalotką z grzybami i szałwią
typ diety:
typ posiłku:
- kalafior
- 1 sztuka
- sól
- ½ łyżeczki + do smaku
- masło
- 80 g
- czosnek
- 2 sztuki
- Maślanka Mrągowska naturalna
- 100 ml
- ulubione grzyby (np. podgrzybki, borowiki)
- 200 g
- szalotka
- 3 sztuki
- świeżo mielony pieprz
- do podania