![proziaki z masłem, proziaki, kuchnia regionalna, bieszczadzkie proziaki, chlebki z patelni, bułeczki z patelni, chleb na maślance, chleb bez drożdży, domowe pieczywo, domowy chleb, domowe wypieki](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UhGwMEvUGNvCdBrei64pjkb4nNOsD-FdZBtmbEu8Hqs/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMDgv/cHJvemlha2kzX3Rp/bmlmaWVkLmpwZw.jpg)
Proziaki z masłem pietruszkowym
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- proziaki:
- mąka pszenna
- 400 g
- kefir
- 200 ml
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- soda oczyszczona
- 1 łyżeczka
- sól himalajska
- 1 łyżeczka
- masło pietruszkowe:
- masło
- 100 g
- natka pietruszki
- duży pęczek