Kukbuk
Kukbuk
domowy popcorn, jak zrobić popcorn, popcorn w domu, jak zrobić popcorn w domu, przekąski na imprezę, kukurydza

Podstawowy przepis na popcorn

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: goście idą
olej rzepakowy
35 g
kukurydza do prażenia
100 g
sól
do smaku

krok 1

Rozgrzewamy olej w garnku o średnicy około 24 centymetrów – przynajmniej do 180°C. Wrzucamy kukurydzę i przykrywamy. Podgrzewamy, często wstrząsając garnkiem, aż ziarna przestaną strzelać, po czym zdejmujemy pokrywę i przesypujemy popcorn do dużej miski i posypujemy solą. 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!