Kukbuk
Kukbuk

Placki z cukinii z sosem śmietanowym z fetą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
cukinia
300-350 g
jajko „zerówka”
2 sztuki
mąka
100 g
proszek do pieczenia
szczypta
sól
szczypta
pieprz ziołowy
szczypta
olej lub oliwa do smażenia
feta
200 g
śmietana Łaciata 18%
250 g
szczypiorek
1 pęczek

Krok 1

Cukinię ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do niej jajka, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy porcję ciasta, smażymy z obu stron przez 2-3 minuty.

Krok 3

Fetę blendujemy ze śmietaną.

Krok 4

Placki podajemy z sosem śmietanowym i ze szczypiorkiem.

Materiał powstał we współpracy z marką Łaciate.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk