Kukbuk
Kukbuk
Napar na bazie zielonej herbaty z dodatkiem ieprzu cayenne, fot. Marcin Lewandowski

Pikantny napar herbaciany z pieprzem cayenne

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
zielona herbata liściasta
1 łyżka
goraca woda
250 ml
miód
1 łyżka
pieprz cayenne
szczypta
mielony cynamon
szczypta
cytryna
2-3 plastry ze skórką

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcia: Marcin Lewandowski

krok 1

Zieloną herbatę zalewamy wodą o temperaturze 80-85 stopni. Przykrywamy spodeczkiem i parzymy przez 5 minut. Odcedzamy napój.

Składniki na pikantny napar herbaciany z dodatkiem pieprzy cayenne  i cytryny, fot. Marcin Lewandowski

krok 2

Do naparu dodajemy miód, pieprz cayenne, mielony cynamon – mieszamy. Tuż przez podaniem dodajemy plasterki cytryny ze skórką.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk