Kukbuk
Kukbuk
Pikantne kakao (fot. Maciek Niemojewski)

Pikantne kakao

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
mleko migdałowe
1 szklanka
kakao
1 łyżka
cynamon
szczypta
gałka muszkatołowa
szczypta
pieprz cayenne
szczypta
syrop klonowy
1 łyżeczka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcia: Maciek Niemojewski

krok 1

Mleko podgrzewamy w rondelku. Dodajemy kakao, przyprawy i syrop klonowy. Mieszamy i przelewamy do szklanki. Przykrywamy ją talerzykiem na mniej więcej 2 minuty, by zatrzymać w środku wydobywające się z parą olejki eteryczne.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk