Pierogi z kimchi, wieprzowiną i warzywami
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Ciasto:
- mąka pszenna
- 220 g
- sól
- szczypta + do gotowania
- masło
- 1 łyżka
- gorąca woda
- 125 ml
- Farsz:
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- papryczka chili
- 1 sztuka
- czerwona papryka
- ⅓ sztuki
- marchew
- ⅓ sztuki
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- mielona wieprzowina
- 150 g
- kimchi
- 80 g
- sos sojowy
- 1 łyżka
- wędzona papryka
- ½ łyżeczki
- kumin
- ⅓ łyżeczki
- Sos sezamowy:
- sos sojowy
- 2 łyżki
- ocet ryżowy
- 1 łyżka
- olej sezamowy
- 1 łyżka
- miód
- ½ łyżeczki
- prażony sezam
- 1 łyżeczka
- Do podania:
- zielona cebulka
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- ¼ pęczka