![Piernik z polewą toffi i pieczonymi kasztanami (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ds_zaD0MIGdS65k3H_FebCF_W0wscWLC9BDFDyE1K6k/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMTItMTAv/JUM1JTlBd2klQzQl/OTl0YV96ZV9Td29i/b2QlQzQlODVfY3ox/X3MlQzUlODJvZGtp/ZTA1MjguanBn.jpg)
Piernik z polewą toffi i pieczonymi kasztanami
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- ciasto
- masło
- 150 g + do natłuszczenia formy
- kakao
- 3 łyżki
- przyprawa do piernika
- 3 łyżki
- kawa zbożowa
- 2 łyżki
- powidła śliwkowe
- 3 łyżki
- miód
- 4 łyżki
- mleko
- 1 szklanka
- jajko „zerówka”
- 4 sztuki
- mąka pszenna
- 250 g
- cukier trzcinowy
- 200 g
- soda oczyszczona
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- polewa
- cukier
- 1 szklanka
- śmietanka 36%
- 2 szklanki
- zimne masło
- 4 łyżki
- dodatkowo
- kasztany
- 200 g
- powidła śliwkowe
- 200 g