Piernik z polewą toffi i pieczonymi kasztanami
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- ciasto
- masło
- 150 g + do natłuszczenia formy
- kakao
- 3 łyżki
- przyprawa do piernika
- 3 łyżki
- kawa zbożowa
- 2 łyżki
- powidła śliwkowe
- 3 łyżki
- miód
- 4 łyżki
- mleko
- 1 szklanka
- jajko „zerówka”
- 4 sztuki
- mąka pszenna
- 250 g
- cukier trzcinowy
- 200 g
- soda oczyszczona
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- polewa
- cukier
- 1 szklanka
- śmietanka 36%
- 2 szklanki
- zimne masło
- 4 łyżki
- dodatkowo
- kasztany
- 200 g
- powidła śliwkowe
- 200 g