Pieczona szynka z farszem mięsnym z suszonymi morelami i tymiankiem
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- mięso:
- szynka w kawałku Dolina Dobra
- 1 1/2 kg
- sól
- 40 g
- woda
- 1 l
- liść laurowy
- 3 sztuki
- ziele angielskie
- 5 sztuk
- czarny pieprz w ziarnach
- 10 sztuk
- czosnek
- 4 ząbki
- imbir
- 4 plasterki
- farsz:
- suszone morele
- 200 g
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 3 ząbki
- olej
- do smażenia
- mięso mielone z szynki Dolina Dobra
- 400 g
- świeży tymianek
- 4 gałązki
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- sól i pieprz
- do smaku
- czerstwa bułka pszenna
- 1 sztuka
- bulion warzywny lub woda
- 1/2 l