Kukbuk
Kukbuk

Penne z sosem napoletana z cukinią i patisonem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
nieduża młoda cukinia
1 sztuka
mały patison
5-6 sztuk
oliwa
do smażenia
szalotka
1 sztuka
czosnek
2-3 ząbki
sól
do smaku + do gotowania
pieprz
do smaku + do podania
sos Barilla Napoletana
½ słoika
makaron penne
200 g
parmezan (lub inny twardy ser)
do posypania

dinnershow.studio

Krok 1

Cukinię kroimy w półplasterki 2-3-centymetrowej grubości, patisony tniemy na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią posiekane cebulę i czosnek, smażymy, po chwili dodajemy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem, lekko dusimy. Dodajemy sos ze słoika.

Krok 2

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na patelnię z warzywami i sosem, mieszamy.

Krok 3

Wykładamy makaron na talerz. Podajemy posypany parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk