![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/-pYY4wAWbjOmBz0iUxo2h51tZ-N94tbPMn5A3lbWGZI/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjMvMTAtMzEv/YmFyaWxsYV9wYXpk/emllcm5pa18yM19z/b3N5X19jemVyMjEz/ODEuanBn.jpg)
Penne rigate z sosem Ricotta zapiekane z grzybami i serem pleśniowym
typ diety:
typ posiłku:
- podgrzybki, borowiki lub kurki
- kilka sztuk
- oliwa
- 3 łyżki
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- wytrawne białe wino
- 1 szklanka
- masło
- 2 łyżki
- sól
- do smaku + do gotowania
- pieprz
- do smaku
- makaron penne
- 200 g
- sos Barilla Ricotta
- 1 słoiczek
- gorgonzola
- 50 g
- parmezan
- do posypania