![Śniadanie u Damiana Surowca, właściciela Euskadi (fot. Michał Lichtański)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/jFDlR6K8iNjGqoeKa8HjXN1DUZEdWUjGfebiKEZEqL8/fill/1418/1682/fp:0.49:0.53/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMDgv/bWlsaV9zdHVkaW9f/MjAxOV8xMl8xOC0x/MjJfdGluaWZpZWQu/anBn.jpg)
Pędy brokuła z jamón ibérico i jajkiem w koszulce
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: śniadanie
- sól
- do gotowania i do smaku
- pędy brokuła
- 150 g
- jamón ibérico lub serrano
- 15 g
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa arbequina
- 2 łyżki
- bulion drobiowy
- 1 szklanka
- masło
- 5 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka