![Pasztet z fasoli i soczewicy (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/XxVanRJAhgHeNhJTbl1Tb25mZDCVpuFxxhV9EGIkeb0/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMTItMTAv/JUM1JTlBd2klQzQl/OTl0YV96ZV9Td29i/b2QlQzQlODVfY3ox/X3MlQzUlODJvZGtp/ZTA3NTkuanBn.jpg)
Pasztet z fasoli i soczewicy
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- fasola (np. piękny jaś)
- ½ kg
- czerwona soczewica
- 150 g
- cebula
- 2 sztuki
- marchew
- 1 sztuka
- pietruszka
- 1 sztuka
- seler
- 100 g
- olej
- do smażenia
- słonecznik
- 100 g
- oliwa
- 25 ml + do natłuszczenia formy
- gałka muszkatołowa
- ½ łyżeczki
- czosnek sproszkowany
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku