Kukbuk
Kukbuk

Pascha z wędzonymi śliwkami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut (+ doba w lodówce)
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
cukier
1/2 szklanki
masło
100 g
żółtko z jajka "zerówki"
7 sztuk
twaród
500 g
mascarpone
250 g
czekolada
200 g
śliwki wedzone
200 g

Cukier ucieramy z masłem na gładką masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce sera każdego rodzaju. Na końcu dodajemy pokruszoną czekoladę oraz wędzone śliwki. Mieszamy. Sitko wykładamy gazą opatrunkową lub muślinem i wylewamy na nie masę. Sitko umieszczamy w misce i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Paschę wykładamy na talerz, ściągamy muślin. Deser dekorujemy śliwkami i wiórkami z czekolady.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!