Kukbuk
Kukbuk
Detoks owsianka (fot.dinnershow.studio)

Owsianka Heleny Rubinstein

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut + czas namaczania płatków
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
płatki owsiane
4 łyżki
migdały
kilka sztuk
sok z cytryny
1 łyżka
miód
1 łyżka
tahini
1 łyżeczka
banan
½ sztuki
jabłko
½ sztuki
ziarna słonecznika
1 łyżeczka
pestki dyni
1 łyżeczka
zmielone siemię lniane
1 łyżeczka
cynamon
do smaku
jagody goji
opcjonalnie

Przepis i wykonanie : Kasia Bem 


Stylizacja i zdjęcia: Dinnershow.studio 

krok 1

Płatki i migdały namaczamy przez noc lub minimum pół godziny przed posiłkiem w 8 łyżkach wody.

krok 2

Rano dodajemy do płatków sok z cytryny, miód i tahinę. Mieszamy. Wkrawamy banana i jabłko (lub inne wybrane owoce). Dodajemy ziarna słonecznika, pestki dyni i ewentualnie jagody goji. Mieszamy. Posypujemy siemieniem lnianym i cynamonem.

TIP

Zamiast płatków owsianych można też wykorzystać jaglane albo orkiszowe.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk