Kukbuk
Kukbuk

Orecchiette z makiem i bakaliami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
mleko lub woda
200 ml
masło
50 g
miód
40 g
cukier
20 g
mielony suchy mak
200 g
rodzynki
50 g
orzechy włoskie
100 g
kandyzowana skórka pomarańczowa
50 g
likier (np. amaretto)
1 łyżka
makaron orecchiette Barilla
200 g
śmietanka 30%
100 ml
cukier puder
1 łyżka

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

Krok 1

Mleko, masło, miód i cukier zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy mak, bakalie i likier – mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z połową masy makowej – dodajemy jej więcej według uznania. Podajemy ze śmietanką ubitą z cukrem pudrem.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk