![Jak zrobić wegański omet. Przepis na wegański omlet z porem, pomidorami i tofu (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/K7nCaE9MAElwQDy3vrUMwn1RYZlIUwY5uzuxpMUMv10/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDEtMjAv/V2VnZV8lQzUlOUJu/aWFkYW5pYTIxNzQu/anBn.jpg)
Omlet z porem, papryką, pomidorkami cherry i ze skwarkami z tofu
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- mąka z ciecierzycy
- 80 g
- płatki drożdżowe
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki
- kurkuma
- 1/3 łyżeczki
- wędzona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany
- 1/3 łyżeczki
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- woda
- ok. 160 ml
- czerwona papryka
- 1/3 sztuki
- por
- 100 g
- pomidorki cherry
- 5 sztuk
- olej roślinny
- do smażenia
- skwarki z tofu:
- szalotka
- 1 sztuka
- tofu wędzone
- 75 g
- oliwa
- 2 łyżki
- sos sojowy
- 2 łyżki
- do podania:
- wegański jogurt naturalny
- 1 łyżka