Omlet z porem, papryką, pomidorkami cherry i ze skwarkami z tofu
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- mąka z ciecierzycy
- 80 g
- płatki drożdżowe
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki
- kurkuma
- 1/3 łyżeczki
- wędzona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany
- 1/3 łyżeczki
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- woda
- ok. 160 ml
- czerwona papryka
- 1/3 sztuki
- por
- 100 g
- pomidorki cherry
- 5 sztuk
- olej roślinny
- do smażenia
- skwarki z tofu:
- szalotka
- 1 sztuka
- tofu wędzone
- 75 g
- oliwa
- 2 łyżki
- sos sojowy
- 2 łyżki
- do podania:
- wegański jogurt naturalny
- 1 łyżka