Kukbuk
Kukbuk
Oczyszczający napar cynamonowy z miodem i cytryną, fot. Marcin Lewnadowski

Napar cynamonowy z cytryną i miodem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 35 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
cynamon
1 łyżeczka
gorąca woda
250 ml
cytryna
1 sztuka
miód
według uznania

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcia: Marcin Lewandowski

krok 1

Cynamon zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 30 minut, by napęczniał.

Składniki na pikantny napar herbaciany z dodatkiem pieprzy cayenne  i cytryny, fot. Marcin Lewandowski

krok 2

Napar przelewamy przez sito. Cytrynę sparzamy, wyciskamy z niej sok i wlewamy go do naparu. Na koniec dosładzamy miodem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk