Migdały miksujemy na masę. Garnek do połowy wypełniamy wodą i doprowadzamy ją do wrzenia. Na garnku umieszczamy żaroodporną miskę tak, aby nie dotykała gotującej się wody. Do miski wsypujemy cukier oraz żółtka i ucieramy mikserem do uzyskania kremowej masy.
krok 2
Cały czas mieszając, dodajemy marsalę, brandy i po łyżeczce zmielonych migdałów. Po połączeniu całość ucieramy co najmniej przez 15 minut, aż do momentu, gdy masa zgęstnieje i stanie się gładka. Czas ucierania jest bardzo ważny w całym procesie.
krok 3
Świeżo zrobiony krem nalewamy do szklaneczek i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Gotowy ciepły deser podajemy natychmiast.
Przepis pochodzi z materiału "Wielkanocne sztuczki" z wydania KUKBUK Było sobie żytko nr 2/2013.Wydania archiwalne Magazynu KUKBUK do ściągnięcia na aplikacji Android i IOS.