Kukbuk
Kukbuk

Muesli power balls

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
suszone daktyle
200 g
masło orzechowe
1 łyżka
wiórki kokosowe
50-100 g
sól
szczypta
pestki dyni
według uznania
orzechy laskowe
według uznania
suszone morele
według uznania
czpisy kokosowe
według uznania

Przepis i zdjęcie: Ania Dobra Kulka 

krok 1

Daktyle namaczamy tak długo, aż zmiękną. Wodę odlewamy, a daktyle miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy masło orzechowe i wiórki kokosowe, mieszamy. Masa powinna być zwarta na tyle, by można z niej było formować kulki. Dodajemy sól, pestki dyni, posiekane orzechy, pokrojone morele i pokruszone czipsy kokosowe. Z masy formujemy kulki. Chłodzimy przez chwilę – i zajadamy.

Autorką przepisu jest Ania Dobra Kulka, sprawdźcie instagram autorki >>

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka