Kukbuk
Kukbuk

Morelowo-cytrynowe kulki mocy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
wiórki kokosowe
200 g
olej kokosowy
1 łyżka
sól
szczypta
skórka z cytryny
z jednej sztuki
suszone morele
garść

Przepis i zdjęcie: Ania Dobra Kulka

krok 1

Wszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym na gładką masę. Przez morele masa może lepić się dużo bardziej niż w pozostałych przepisach. Jeśli tak jest, chłodzimy ją w lodówce, pamiętając, żeby nie pozostała w niej zbyt długo – jeśli za bardzo stężeje, nie będzie można z niej uformować kulek. Kiedy masa będzie miała odpowiednią konsystencję, formujemy kulki.

Autorką przepisu jest Ania Dobra Kulka, sprawdźcie instagram autorki >>

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka