Kukbuk
Kukbuk
Zimowa kawa – mocha o smaku białej czekolady z cynamonem

Mocha o smaku białej czekolady z cynamonem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
ulubione mleko
200 ml
śmietanka 30%
20 ml
biała czekolada
35 g
espresso
60 ml
bita śmietana
do podania
mielony cynamon
do podania

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop / Coś Słodkiego


Zdjęcia: dinnershow.studio


Stylizacja: Rafał Kwiczor

krok 1

Mleko łączymy ze śmietanką i z połamaną białą czekoladą. Podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. 

krok 2

Przelewamy mleko z czekoladą do 2 filiżanek lub 1 szklanki, uzupełniamy espresso. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i dużą szczyptą cynamonu.

Logo marki Nivona

Materiał powstał we współpracy z marką Nivona. Więcej podobnych przepisów znajdziesz w materiale: Zimowa kawa w pięciu odsłonach >>

Koszyk