Meatballsy z piekarnika z dipem miętowym
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- mięso wieprzowe
- 400 g
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- bruschetty ziołowe lub kajzerka
- 70 g
- mleko
- 100 ml
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- tarty parmezan
- 30 g
- ostra papryka
- szczypta
- kolendra suszona
- ⅓ łyżeczki
- sól
- ½ łyżeczki
- pieprz
- ½ łyżeczki
- Sos do mięsa:
- sos sojowy ciemny
- 2 łyżki
- ocat balsamiczny
- 2 łyżki
- ketchup
- 2 łyżki
- miód
- 1 łyżeczka
- Do podania:
- gęsty jogurt naturalny
- 100 g
- mięta
- garść
- sok z limonki
- z ½ sztuki
- sól
- do smaku
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- kumin
- szczypta
- cukier trzcinowy
- z ½ sztuki