Kukbuk
Kukbuk

Makaron gnocchi z wegańskim pesto, bobem, groszkiem, fasolką oraz crunchem orzechowo-migdałowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
makaron gnocchi
200 g
sól
do gotowania + smaku
cukier
do gotowania
bób
50 g
zielona fasolka szparagowa
50 g
zielony groszek
50 g
oliwa
1 łyżka
mała cebula
1 sztuka
ulubione orzechy i migdały
3 łyżki
pieprz
do smaku
Barilla Vegan Basil Pesto
5 łyżeczek

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Do wrzącej osolonej wody z odrobiną cukru wrzucamy bób. Gotujemy 8 minut. Przekładamy do lodowatej wody.

Krok 3

Do wrzącej osolonej wody z odrobiną cukru wrzucamy fasolkę (wcześniej obcinamy końcówki strączków). Gotujemy 12 minut. Przekładamy do lodowatej wody.

Krok 4

Do wrzącej osolonej wody z odrobiną cukru wrzucamy groszek. Gotujemy 3 minuty. Przekładamy do lodowatej wody.

Krok 5

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią posiekaną cebulę i lekko ją karmelizujemy. Dodajemy pokrojone drobno orzechy i migdały, mieszamy i chwilę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 6

Odcedzamy makaron, dodajemy do niego pesto, mieszamy. Wykładamy na talerz. Dokładamy warzywa i posypujemy zasmażką z cebuli i orzechów.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk