Kukbuk
Kukbuk

Makaron casarecce z pieczoną papryką i sosem Arrabbiata

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
żółta papryka
2 sztuki
czerwona papryka
2 sztuki
makaron casarecce
200 g
sól
do gotowania
oliwa
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
sos Barilla Arrabbiata
1 słoiczek
starty ser
do posypania
pieprz
do posypania

dinner.show

Krok 1

Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do mocno spieczonej skórki. Po upieczeniu ściągamy skórkę. 

Krok 2

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią pokrojony w plasterki czosnek – smażymy go do lekkiego zarumienienia.

Krok 4

Upieczoną i obraną paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na oliwę z czosnkiem, chwilę smażymy.

Krok 5

Sos podgrzewamy razem z podsmażoną papryką z czosnkiem – dodajemy do ugotowanego makaronu. Możemy posypać startym serem i świeżo zmielonym pieprzem. 

Materiał stworzony we współpracy z marką Barilla.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk