![Jak zrobić łososia? Łosoś w maku. PRZEPIS (fot. dinner.show studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ZV0fetrYPg4wngbmhH9u0MfT0coXQ-htjT-7HkcGtXA/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMTItMDkv/bW93aV96aWVsb255/LmpwZw.jpg)
Łosoś smażony w maku
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- sałatka z rzodkwi:
- rzodkiew biała
- 1 sztuka średniej wielkości
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- olej lniany
- 1 łyżka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sos
- jajko „zerówka” ugotowane na twardo
- 1 sztuka
- szczypiorek
- 2 pęczki
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- koperek
- 1 pęczek
- ocet jabłkowy
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- olej roślinny
- 120 ml
- łosoś smażony w maku:
- mak niebieski
- 150 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- łosoś świeży w kawałkach
- 500 g
- masło
- 5 łyżek