![Talerz z daniem Agaty Dembek-Dziwosz, szefowej kuchni Mezzaliansu – Labneh z kiszonymi cytrynami (fot.Michał Lichtański)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/RnTIyTOm6st2uAo_T5VLLm0qCZvqyjmwwpUoBu8ctow/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDctMjYv/bWlsaV8yMDE5XzA3/XzE5LTEwMF90aW5p/ZmllZC5qcGc.jpg)
Labneh z kiszonymi cytrynami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- KREMOWY LEBNEH:
- jogurt z rowiego mleka
- 2 l
- sok z cytryn
- 2-3 sztuki
- oliwa
- 1/2 szklanki
- sól
- 4 łyżki
- DO PODANIA:
- oliwa
- 2-3 łyżki
- za'atar, chili lub kolendra
- do smaku
- chlebek
- 2 kromki