Kukbuk
Kukbuk

Koktajl borówkowy z orzechami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 5 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
daktyle suszone
2-3 sztuki
woda kokosowa
500 ml
nerkowce
100 g
borówki
100 g
jogurt grecki
75 g
sok z limonki
1 łyżka
sól morska
szczypta

Przepis: Marcin Liwarski


Przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Wszystkie składniki koktajlu miksujemy w malakserze lub w blenderze kielichowym do momentu, aż uzyskamy gładką konsystencję. Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu.  

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk