Kukbuk
Kukbuk

Kiełbasa w bułce à la hot dog z salsą z grillowanych warzyw z kaparami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
4 porcje:
Kiełbasa Śląska 100% mięsa z szynki Dolina Dobra
4 sztuki
czerwona papryka
1 sztuka
żółta papryka
1 sztuka
musztarda francuska
1 łyżka
kapary
2 łyżki
cytryna
1 sztuka
bułka do hot doga
4 sztuki
sól i pieprz
do smaku

Materiał powstał we współpracy z marką Dolina Dobra

Przepisy i przygotowanie: Ewa Michalska

Stylizacja: Magdalena Olszewska-Kaniuk

Zdjęcia: Maciej Kaniuk

Krok 1

Na patelni grillowej lub na grillu podsmażamy kiełbasę. Powinna być rumiana, z chrupiącą skórką.

Krok 2

Obie papryki kroimy na spore kawałki, pozbywamy się gniazd nasiennych. Warzywa smażymy na grillu – niezbyt długo, powinny pozostać chrupkie. Grillowaną paprykę kroimy w bardzo cienkie paski, dodajemy do nich musztardę, posiekane kapary i skórkę otartą z cytryny, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Gorącą kiełbasę wkładamy w bułkę, na wierzch nakładamy salsę warzywną. Serwujemy od razu.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk