Kukbuk
Kukbuk
kawa z wodą różaną i kardamonem, izreael, kawa speciality, jak zaparzyć kawę, kawa z tygielka, kawa z kardamonem, przepis Samar Khanafer

Kawa różana

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 5 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
kawa 100% arabika
4 łyżeczki
woda
300 ml
woda różana
1 łyżka
kardamon
1/2 łyżeczki
cukier
1 łyżeczka

Przepis: Samar Khanafer "Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni"

krok 1

Zagotowujemy wodę w tygielku lub małym rondelku. Następnie zestawiamy z ognia, wsypujemy kawę, kardamon i wodę różaną. Gotujemy, aż kawa podniesie się trzykrotnie i tyle samo razy opadnie. 

Przykrywamy spodkiem lub pokrywką, aby fusy opadły na dno naczynia, a następnie rozlewamy kawę do małych filiżanek.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!