Kukbuk
Kukbuk
Zapiekany kalafior z halloumi i jarmurzem (fot. Maciek Niemojewski)

Kalafior na jarmużu z serem halloumi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
kalafior
1 sztuka
jarmuż
2 garście
zielone oliwki
garść
rodzynki sułtańskie
garść
oliwa
3 łyżki
za’atar
1łyżka
mielony kumin
1 łyżka
sól
do smaku
pieprz
do smaku
halloumi
1 opakowanie

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przepis i przygotowanie: Diana Kosiorek


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk

krok 1

Kalafior dzielimy na różyczki, jarmuż rwiemy na kawałki, oliwki kroimy na ćwiartki – łączymy składniki. Dodajemy rodzynki, mieszamy z oliwą i przyprawami. Halloumi kroimy na plastry i układamy na warzywach. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach.  

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk