Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Przepis na rozgrzewający koktail z whiskey i imbirem (fot. Maciek Niemojewski)

Johnnie & Ginger

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 3 minuty
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
Johnnie Walker Red Label
50 ml
piwo imbirowe lub ginger ale
150 ml
imbir
do dekoracji
anyż
do dekoracji

Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Przepis i wykonanie: Maciej Mazur

Rozgrzewający koktajl z whiskey i imbirem (fot. Maciek Niemojewski)

wykonanie

Szklankę typu highball napełniamy lodem. Wlewamy whisky Johnnie Walker Red Label, uzupełniamy piwem imbirowym lub napojem typu ginger ale i delikatnie mieszamy. Dekorujemy plasterkiem imbiru i gwiazdką anyżu.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka